mengira

Panduan Pemula Mengira Kad

Apa yang membuat blackjack lebih menarik daripada banyak permainan lain yang setara adalah hakikat bahawa ia menawarkan gabungan peluang dengan elemen kemahiran dan membuat keputusan. Selain itu, aura “penghitungan kad” yang memungkinkan pemain mengubah kemungkinan permainan memihak kepadanya, menjadikan permainan lebih memikat.

Apakah pengiraan kad ?: Apabila pemain mengatakan dia mengira kad, apakah itu bermaksud dia  downlaod mega888 apk on here !! benar-benar mengawasi setiap kad yang dimainkan? Dan adakah anda harus bersikap ramah untuk menjadi kaunter kad yang berjaya? Jawapan bagi kedua-dua soalan tersebut adalah “Tidak”

Sebenarnya, anda tidak mengira dan menghafal kad tertentu. Sebaliknya, anda mengawasi kad-kad tertentu, atau semua kad mengikut kesesuaiannya, kerana mereka meninggalkan dek blackjack (ditangani) untuk merumuskan satu nombor nisbah tunggal yang menunjukkan komposisi (susunan) dek yang tersisa. Anda memberikan skor poin heuristik untuk setiap kad di geladak dan kemudian mengesan jumlah skor, yang disebut “kiraan”.

Pengiraan kad dibuat berdasarkan andaian bahawa kad tinggi baik untuk pemain manakala kad rendah baik untuk peniaga. Tidak ada satu sistem untuk pengiraan kad – sistem yang berbeza memberikan nilai titik yang berbeza untuk pelbagai kad.

Hi-Lo Count: Ini adalah salah satu sistem yang paling biasa. Menurut sistem Hi-Lo, kad bernombor 2 hingga 6 dikira sebagai +1 dan semua puluhan (termasuk 10s, jack, ratu dan raja) dan ace dikira sebagai -1. Kad 7, 8, dan 9 diberi kiraan 0.

Huraian di atas mengenai sistem Hi-Lo menunjukkan sistem pengiraan “tahap satu”. Terdapat sistem pengiraan lain, yang disebut sistem “tahap dua”, yang memberikan kiraan +2 dan -2 pada kad tertentu. Secara langsung, sistem ini nampaknya menawarkan ketepatan tambahan. Walau bagaimanapun, para pakar bersetuju bahawa ketepatan tambahan ini diimbangi oleh kesukaran yang lebih besar untuk mengira dan peningkatan kemungkinan melakukan kesalahan.

Sistem “KO”: Sistem “KO” mengikuti sistem pengiraan yang tidak seimbang. Poinnya sama dengan sistem Hi-Lo, dengan penambahan 7 juga dikira sebagai +1. Sistem penghitungan yang tidak seimbang biasanya dirancang untuk menghilangkan keperluan untuk mempertimbangkan kesan yang terdapat pada beberapa titik pada jumlah titik. Isu pelbagai dek ini, secara kebetulan, memerlukan proses pembahagian – sesuatu yang sukar dihadapi oleh kebanyakan pemain. Kiraan “KO” dibuat popular oleh buku “Knock-Out Blackjack” karya Ken Fuchs dan Olaf Vancura.

Walaupun nampaknya tugas humungous untuk belajar bagaimana mengesan kad, pulangan, dari segi masa yang dilaburkan, sepadan dengan usaha. Adalah fakta yang diketahui bahawa pengiraan kad yang berkesan memberikan “kelebihan tidak adil”, untuk dikatakan, kepada pemain blackjack. Hampir tidak ada pertahanan yang diketahui terhadap pengiraan kad.

Perhatian: Tetapi ingat, bahawa walaupun pengiraan kad tidak haram di mana-mana negeri atau negara, kasino berhak melarang kaunter kad dari tempat mereka. Oleh itu, jangan menjadi kaunter kad yang jelas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *